-->

​" ... en toch geloof ik dat er veel geluk is voor mensen die zijn geboren waar goede wijnen worden gevonden. "​

- Leonardo da Vinci -

ONZE WIJNGAARDEN

ITALIAN D.O.C. WINES

NATUURLIJKE WIJNEN

​WIJNEN D.O.C. COLLINE NOVARESI

VEGANISTISCHE EN BIOLOGISCHE WIJNEN

RONDLEIDINGEN EN BEPROEVINGEN

Hoewel ze niet "gecertificeerd biologisch" zijn, worden onze wijngaarden gecultiveerd met natuurlijke methoden, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van enkele van de biodynamische technieken.
Wij geloven dat het telen van druiven zonder het gebruik van chemicaliën, die de bodem en de plant kunnen beschadigen en als residu in wijn terecht kunnen komen, beter is voor de planeet en voor degenen die drinken.

De wijn in onze streek heeft diepe wortels.
Er zijn overblijfselen gevonden van de Keltische beschaving, bekend om zijn vaardigheid in de landbouw en het cultiveren van de wijnstok. Er wordt gezegd dat de oude Romeinen, tijdens de uitbreiding van het rijk, al wisten van de oogst die in dit gebied plaatsvond in de late herfst met de eerste mist.

Sinds 2018 heeft Fontechiara de certificering van "VEGAN WINE" ontvangen.

Dit komt omdat wijnen zonder enige hulpstof of klaringsmiddel van dierlijke oorsprong zoals caseïne, vislijm, beenderlijm of gelatine worden geproduceert.

Integendeel, de wijn wordt geklaard door decantatie, een traditionele behandeling, die wordt uitgevoerd zonder het gebruik van klaringsmiddelen. Deze behandeling, die meer tijd vergt, wordt gedaan door de most af te koelen tot temperaturen van 6 tot 10 ° C om de oplosbaarheid van de vaste deeltjes te verminderen en zo het zakken van onzuiverheden op de bodem te bevorderen.

De wijn wordt vervolgens in een andere tank gegoten om de behandeling te herhalen, totdat er geen onzuiverheden meer zijn.


De wijngaarden liggen direct aan de voet van de Alpen, precies in Bogogno, op enkele kilometers van twee prachtige meren: Lago Maggiore met het bekende stadje Stresa en het Ortameer. Hun positieve invloed op het lokale microklimaat, samen met de uitstekende eigenschappen van de bodem, maken ons gebied bijzonder geschikt voor de productie van kwaliteitswijnen. Fontechiara is een "groen" bedrijf en voert zijn werk uit met het grootste respect voor het milieu. 

OVER ONS

Fontechiara is een door een familie gerund wijnhuis, gelegen in het noordoosten van Piemonte. Het produceert rode kwaliteitswijnen, zoals de beroemde Nebbiolo en de oude Vespolina, allemaal verkregen uit gecertificeerde inheemse wijnstokken en een getrouwe uitdrukking van het territorium.


Ons bedrijf is gevestigd in Borgomanero, een stadje in de heuvels bij Novara.