-->

​​​​​FONTE - CHIARA

De toepassing van organische bemesting, lage opbrengsten per hectare, en een drastische selectie van de trossen, leidt tot perfect gerijpte druiven, die dan gebruikt worden in het maken van onze wijnen.

De vinificatie wordt uitgevoerd met respect voor traditie, zij het met behulp van geavanceerde technologie. Hieruit volgt dat de geproduceerde wijn, bewust met lage opbrengstpercentages per hectare, zijn eigenaardigheden maximaliseert.

Wij geloven dat het telen van druiven zonder het gebruik van chemicaliën, die de bodem en de plant kunnen beschadigen en als residu in wijn terecht kunnen komen, beter is voor de planeet en voor de drinker.

Onze wijnen zijn natuurlijke wijnen, gevinifieerd in zuiverheid.

WIJNEN MET EEN VLEUGJE PASSIE!

TERUG NAAR HET BEGIN

Giancarlo Ferrari werkt persoonlijk in de wijngaard en in de kelder, bijgestaan ​​door een team van deskundige agronomen en oenologen.
Zijn vrouw Chiara werkt met hem in het bedrijf en samen reizen ze om Fontechiara in het buitenland te promoten.

De naam Fontechiara is afgeleid van de combinatie van twee namen: het is een eerbetoon aan Chiara en aan de bron van bronwater die op het terrein is gevonden door een wichelroedeloper.

Hoewel Fontechiara nog maar kort geleden is ontstaan, heeft het al de aandacht van de lokale gemeenschap getrokken en wordt het vaak door lokale instellingen gekozen om het gebied en zijn wijnen te vertegenwoordigen op missies in het buitenland.​

​​​​Geboren en getogen in een landelijke omgeving, is, na jaren, de liefde voor ons land en onze oorsprong herontdekt. Het oude cascinale is gerestaureerd, de “casotti”, de typische Italiaanse wijngaardhutten, zijn in hun functionaliteit hersteld en een oude bron is weer in gebruik genomen.


Met de hulp van deskundige oenologen en ervaren lokale wijnbouwers, veel passie en toewijding, is dit ongewone maar stimulerende avontuur begonnen, dat het ritme van de natuur volgt. 

In het kielzog van een boerentraditie zijn de wijngaarden opnieuw aangeplant in bijzonder geschikte gebieden, met vormen van landbouw die gericht zijn op het bevorderen van de hoogste kwaliteit.

HOE ONZE EIGENAARDIGHEDEN WORDEN GEWAARDEERD