-->

We zijn zoveel mogelijk de traditionele teelt- en vinificatiemethoden blijven toepassen, die van generatie op generatie zijn doorgegeven, en we hebben ook de maankalender overgenomen voor elke stap van onze productie.

We volgen de fasen van de maan want het snoeien, dunner maken, rekken en bottelen van onze wijn gebeurt alleen tijdens de afnemende maan, op rustige, zonnige dagen. Er wordt geen bewerking uitgevoerd tijdens een volle maan.


Chemische herbiciden zijn verboden in onze wijngaarden; in plaats daarvan grijpen we in met het wieden en knippen van het gras tussen de rijen wanneer dat nodig is.

De bemesting gebeurt op een evenwichtige manier, met voornamelijk biologische producten, waardoor de wijnstokken op natuurlijke wijze alle mineralen, zoals ijzer, magnesium en calcium, die in de bodem worden aangetroffen, kunnen opnemen.

Door de bijzondere samenstelling van de bodem, bevatten onze wijnen, die alleen van inheemse druivensoorten zijn gemaakt, veel gezonde elementen, waaronder aanzienlijke hoeveelheden resveratrol.

Resveratrol is bekend om zijn antioxiderende functies die de vorming van bloedstolsels helpen voorkomen. De polyfenolische antioxidanten in rode wijn kunnen het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen en een plaatjesremmende werking uitoefenen, wat lijkt bij te dragen aan de remming van carcinogenese.

Op de juiste manier opgenomen, bevordert rode wijn ook de productie van HDL-cholesterol, of goede cholesterol. Het alcoholgehalte, samen met de resveratrol, anthocryanines en procyanidines, heeft een gunstig vaatverwijdend effect op kleine slagaders.

Agro-Oenologiche Methoden

Gehondheidsvoordelen